Sunday, August 26, 2012

Οδηγός Πρωτοετών | 8 + 2 Παιχνίδια για την παρέα

 

Κλείσε την εκπομπή σου!

Καλησπέρα και πάλι αγαπητά μου πρωτοετά. Σήμερα θα σας εφοδιάσουμε με γνώση που χρειάζεται για να δέσετε τις παρέες σας στη σχολή, σε ισχυρά θεμέλια. Εξάλλου (σου λέει), παίξε μια ώρα με κάποιον και θα μάθεις για αυτόν ότι χρειάζεται να ξέρεις για τον χαρακτήρα του!

Παλέρμο

Αυτή η ριμάδα η νύχτα, πρέπει να έχει πέσει σε όλες τις παραλίες της Ελλάδος, ιδιαίτερα τα θερινά βράδια, από όλων των στυλ τις παρέες.

Special Info (για να κάνεις τον έξυπνο): Το “Παλέρμο” είναι γνωστό παγκοσμίως με την ονομασία “Werewolf” ή “Mafia”. Δημιουργήθηκε την άνοιξη του 1986 από τον Dimma Davidoff. Ενώ σπούδαζε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, ταυτόχρονα παρέδιδε μαθήματα ψυχολογίας σε μαθητές λυκείου. Αρχικά, έβαζε (κρυφά) δύο φοιτητές, να αποφασίσουν, να συζητηθεί ένα θέμα στη τάξη. Μετά όμως, κατάλαβε πως το πιο ενδιαφέρον σημείο, ήταν η προσπάθεια των υπολοίπων να μαντέψουν το ποιοι ήταν αυτοί. Ε, δεν θέλει και πολύ!

Extras: Για πολύ μεγάλες παρέες, έχω δει διάφορες εκδοχές που με ικανοποίησαν. Ας πούμε, μαζί με τους δολοφόνους και το σπιούνο μπορεί να υπάρξει η «πουτ…να» (παίκτης «ελευθέρων ηθών» προτιμώ), ο οποίος βλέπει στην αρχή του παιχνιδιού τους δολοφόνους ποιοι είναι και αποφασίζει στην πορεία, αν θα είναι μαζί τους ή όχι! Επίσης, για πιο ακραίες καταστάσεις, υπάρχει και ο σήριαλ κίλερ, ο οποίος απλά, στο τέλος της νύκτας σκοτώνει έναν παίκτη, πάλι ανάλογα με τα δικά του κριτήρια!

Παντομίμα

Μακράν το πιο λαοφιλές και διαχρονικό παιχνίδι. Το αναφέρω απλώς γιατί το οφείλω, ενώ θα χαρώ να δω ανταλλαγή προτάσεων για τίτλους ταινιών που δεν παλεύονται σε σχόλια!

πχ. Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου, πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (Βέγγος και άντε γεια), Είναι και έχειν (Etre et avoir),  To Αδελφάτο των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης κτλ

Juke Box 

Χωριζόμαστε σε ομάδες των 2-3 ατόμων. Ένας παίκτης ξεκινάει να κατεβαίνει από μέσα του την αλφάβητο αλα όνομα-ζώο-πράγμα (Α και…) . Από το γράμμα που θα σταματήσει ξεκινάει το παιχνίδι. πχ. Σταμάτησε στο Μ. και έχουμε τις ομάδες Α και Β. Η ομάδα Α έχει ένα λεπτό να βρει τραγουδιστή/τρια που το όνομά του (μικρό ή επίθετο) να αρχίζει από Μ. πχ. Σωκράτης Μάλαμας. Η άλλη ομάδα απαντάει και αυτή και όποια στερέψει έχασε!  Σε περίπτωση που η ομάδα Β πει Marilyn Manson, κάνει double M, οπότε η Α πρέπει να απαντήσει με δύο ονόματα ή ένα double! Στα συγκροτήματα, πιάνεται αν τουλάχιστον μία λέξη από το όνομά της αρχίζει από M. πχ. Rage against the Machine. Και πάει λέγοντας. Στις τρεις νίκες!

Αναπτήρας

Αν πάλι σε τρώνε διάφορα σημεία του σώματός σου (σβέρκος, κ$λος κτλ), υπάρχει η επιλογή του (πάντα διαχρονικού) αναπτήρα. Τι είναι ο αναπτήρας. Έχουμε έστω 5 παίκτες. Ο παίκτης Α δίνει τον αναπτήρα στο Β και του κάνει μία κρυφή ερώτηση τύπου «ποιος πιστεύεις ότι πλένεται λιγότερο σε αυτήν την παρέα».  Ο Β, δίνει τον αναπτήρα σε αυτόν που θεωρεί πιο βρωμιαραίο (ας πούμε στον Γ) και του κάνει μία άλλη ερώτηση. Όταν κάποιος από τους παίκτες πάρει για τρίτη φορά τον αναπτήρα το παιχνίδι τελειώνει και φανερώνονται οι ερωτήσεις. Παιχνίδι ίντριγκας και παρασκηνίου…

Μπουφ

Το μπουφ ανήκει στα παιχνίδια που έχουμε μαζευτεί και λέμε για τί να πιούμε σήμερα; Δεν βρίσκεις κάποιο λόγο να το γιορτάσεις, οπότε παίζεις μπουφ. Έστω ότι έχουμε 5 παίκτες. Κάθε παίκτης έχει μπροστά του ένα σφηνοπότηρο. Οι παίκτες κάθονται σε κύκλο. Ο πρώτος παίκτης ξεκινάει να μετράει από το ένα και συνεχίζει πάντα ο διπλανός του. Δηλαδή ο Α λέει 1, ο Β λέει 2, ο Γ λέει 3, ο Δ λέει 4, ο Ε λέει 5, πάλι ο Α λέει 6. Όταν όμως φτάσουμε σε αριθμούς που είναι πολλαπλάσιοι του 7 (14,21,28) ή τελειώνουν σε 7 (17,27,37) ο παίκτης που είναι η σειρά του λέει «Μπουφ» και η σειρά αλλάζει φορά! Επομένως στο παράδειγμά μας, ο Β θα πει Μπουφ, ο Α θα πει 8, ο Ε θα πει 9, ο Δ θα πει 10, ο Γ θα πει 11, ο Β θα πει 12, ο Α θα πει 13, ο Ε «ΜπουΦ» και αλλάζει πάλι η σειρά και πάει λέγοντας. Όποιος μπερδευτεί πίνει ένα σφηνάκι! (πχ και σεις τώρα αν μπερδευτήκατε με την περιγραφή μου, πιείτε ένα)

 »Σύνθετο» παιχνίδι με ποτό

Το επόμενο παιχνίδι, έχει και λίγο playhouse. Πάλι σε κύκλο και κοντά σε τραπέζι. Κάποιος κάνει τη μάνα. Κρατάει τα χαρτιά ανάποδα και αρχίζει και τα ανοίγει το ένα πάνω στο άλλο στη μέση του τραπεζιού. Καθώς τα ρίχνει μετράει λέγοντας 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,J,Q,K,1,2,3,4 κλπ. Όταν ο προφορικός αριθμός συμπέσει με το αριθμό του φύλλου (όταν δηλαδή εγώ πχ που είμαι η μάνα μετρώντας έχω φτάσει στο 8 και εμφανιστεί την ίδια στιγμή κάτω στο τραπέζι ο αριθμός 8 σε φύλλο) τότε θα πρέπει όλοι να βάλουν τα χέρια τους πάνω στα φύλλα και ο ένας πάνω απ το χέρι του άλλου. Ο τελευταίος που θα βάλει το χερι του (πάνω πάνω) θα είναι και ο τύπος που θα πρέπει να πιει!

Tip: Όχι δακτυλίδια και ρολόγια ενώ παίζετε!

YΓ: Ο χαρακτηρισμός σύνθετο, πάει στο ότι είναι και τράπουλα και αντανακλαστικά.

Beer Pong

Τα χει πει ο Μπίκας στο Πιες και μετά βγες και εγώ δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, αν και θεωρώ πως το Beer Pong, με καλή καφροπαρέα (βέβαια στο υποσυνείδητό μου, μου φαίνεται πως για να παίξεις Beer Pong, πρέπει να έχεις και skate), μπορείτε να το δοκιμάσετε σπίτι. (μην σας πω να το βιντεοσκοπήσετε και να το ανεβάσετε και στο youtube να πάρετε εκατομμύρια views να νιώσετε και σεις ότι κάτι κάνετε!). Πέρα από την πλάκα, είναι ενδιαφέρον sport, αλλά… για μονοκατοικίες!

Παιχνίδια μνήμης.

Τελευταία κατηγορία τα παιχνίδια μνήμης. Παιχνίδι μνήμης λέγεται το παιχνίδι που ας πούμε έχουμε μια παρέα 4 ατόμων. Συνήθως το παιχνίδι ξεκινάει με την αφήγηση μίας ιστορίας τύπου «Χθες πήγα super market και αγόρασα». Ο παίκτης Α λέει ας πούμε «ένα λιοντάρι». Ο παίκτης Β λέει «ένα λιοντάρι και έναν αφρό ξυρίσματος». Ο παίκτης Γ λέει «ένα λιοντάρι, έναν αφρό ξυρίσματος και ένα norton antivirus…». Χάνει όποιος ξεχάσει κάποιο αντικείμενο που έχει αναφερθεί!

Tichu

Επειδή θα χρειαζόμασταν ώρες για να μπορέσω να καταφέρω να σας περιγράψω το πιο must παιχνίδι καρτών, διαβάστε το ειδικό guide που βρήκα και τα καλύπτει όλα!

Δηλωτή

Το παιχνίδι των παιχνιδιών, που έχει μεγαλώσει ορδές και γενιές δεκαετίες τώρα. Full guide στο Πώς παίζεται η δηλωτή!

Επίλογος

Άμα έχεις καλή παρέα όλα καλά είναι, απλώς αν δεν έχεις τότε ας περάσει η ώρα με κάποιο ενδιαφέρον παιχνίδι…

via]

0 comments:

Post a Comment